Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: »Πτυχία copies κτώνται ή αλλιώς πτυχία με διαφ(θ)ορά»

yfishhvvvp4d78ea3825f53-300x204Διαύγεια,opengov και μετά δικαστήρια. Μυρωδιά αξιοκρατίας από την παραδειγματική τιμωρία σε Τσοχατζόπουλο, Γαβαλά, Μπέο και Παπαγεωργόπουλο.

Ωστόσο, κάθαρση συντελείται όχι μόνο στους πάνω αλλά και στους κάτω. Νέα Σμύρνη κι εσύ πολυβασανισμένη ήρθε η ώρα σαν σε αρχαία τραγωδία να δεις την κάθαρση.

 Στελεχώνεται λοιπόν με άλλα 50 άτομα το τμήμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης προκειμένου να ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι και έφοδοι σε δημόσιες υπηρεσίες ώστε να εντοπιστούν οι «κοπανατζήδες» και οι επίορκοι.

Οι επιθεωρητές αφού θα «επισκέπτονται» τις υπηρεσίες θα συγκεντρώσουν αναλυτικά στοιχεία για τους αδικαιολόγητα απόντες και για όσους έχουν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά ασθένειας με μεγάλης διάρκειας άδειες. Παράλληλα θα πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους για πλαστά επιδόματα, καθώς και για ψεύτικα πτυχία που μπορεί να έχουν υποστηρίξει ότι διαθέτουν οι υπάλληλοι. Όσοι έχουν δηλώσει «μαϊμού» προσόντα, τότε θα έρθουν αντιμέτωποι με την απόλυση.

Αν όλα αυτά γίνουν ίσως μπορέσουμε να μιλήσουμε για αλλαγή του πολιτικού συστήματος προς τη σωστή κατεύθυνση γιατί ήδη συμβιώνουμε με την πρώτη μεταπολεμική γενιά που θεωρεί άπιαστο όνειρο κάποια στιγμή να αγοράσει σπίτι. Είναι αλήθεια ότι η κοινωνική ευαισθησία έχει γίνει στο μυαλό μας πολυτέλεια. Έχει χαθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.

Ρουσφέτι, μίζα και βόλεμα συνέδεαν παππού με εγγονάκια, δεν ισχύει όμως το ίδιο στην εποχή της τρόικας και των αλλεπάλληλων μειώσεων.

Τώρα πια που ο καιρός γίνεται ανοιξιάτικος θα πηγαίνω πιο πολλές βόλτες στην πλατεία άρα θα έχετε και πιο πολύ στοχασμό.

imagesCANXX6LCΟ Στοχαστής της Πλατείας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s