ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΕΠ!

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν, σήμερα το πρωί, οι υπάλληλοι των ΚΕΠ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, για το μέτρο της εφεδρείας και τις μειώσεις των μισθών τους. Ο εκπρόσωπός τους δήλωσε: ‘‘Τα ΚΕΠ είναι υποστελεχωμένα, δεν αντέχουμε άλλο να δουλεύουμε έτσι, οι υπηρεσίες μας απαξιώνονται’’.

Στην πραγματικότητα, ο πιο επιτυχημένος θεσμός του κράτους, βαδίζει με σταθερά βήματα προς την κατάρρευση. Τα προβλήματα είναι πολλά, καθώς το κράτος αδυνατεί να αποπληρώσει τα ενοίκια των κτηρίων που στεγάζουν τα ΚΕΠ. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι η στελέχωση της υπηρεσίας, καθώς οι περισσότεροι συμβασιούχοι έχουν απολυθεί, ενώ από τους μόνιμους πολλοί ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη και άλλοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, απασχολούνται σε γραφεία δημάρχων και αντιδημάρχων.

Να τονίσουμε, πως στη Νέα Σμύρνη λειτουργούν δυο ΚΕΠ με διευρυμένο ωράριο και πλήρες προσωπικό, τα οποία εξυπηρετούν εκατοντάδες πολίτες καθημερινά. Αν όμως, η κυβέρνηση δεν λάβει δραστικά μέτρα, τότε ο θεσμός των ΚΕΠ δύσκολα θα διασωθεί.

Σχολιάστε